Calliope Tsoupaki

‘Pour Notre-Dame’ verschijnt op CD van Aart Bergwerff

‘Pour Notre-Dame’ verschijnt op CD van Aart Bergwerff

Na de brand in de Parijse kathedraal Notre Dame schreef Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki het stuk ‘Pour Notre-Dame’. Zij was erg geraakt door deze gebeurtenis: “De Notre-Dame is de wieg van onze westerse muziek. Gelijk na de brand ben ik begonnen met het componeren van Pour Notre-Dame: voor Onze-Lieve-Vrouw, voor de kerk en voor de muziek die ons allemaal verbindt.”
Het stuk werd in première gebracht op 20 april 2019 (Stille Zaterdag) door organist Jan Hage in de Dom te Utrecht. Meerdere organisten gaven gehoor aan de oproep om dit stuk te spelen in de week van Pasen en nog steeds wordt dit stuk uitgevoerd.
Onlangs verscheen de CD van Aart Bergwerff ter gelegenheid van 50 jaar orgel in de Grote Kerk te Breda. Hij sluit deze CD af met ‘Pour Notre-Dame’. Dit is de CD-première van dit werk.

=> Klik hier om de CD te bestellen (incl. luistervoorbeelden).
=> Klik hier om de kerkklokken van het Hillen-orgel te beluisteren in het stuk ‘Pour Notre-Dame’ (website niet toegankelijk op zondag).
=> Klik hier om meer informatie te lezen over ‘Pour Notre-Dame’ en om de partituur gratis te downloaden.
=> Bent u organist en wilt u ‘Pour Notre-Dame’ uitvoeren en/of opnemen? Stuur dan een mail naar de Componist des Vaderlands, zodat deze informatie terecht komt op de website.